Identiteit is een actueel thema. Aangezien er veel meer verschillende 'hokjes' zijn, is het voor velen van ons een zware zoektocht om op zoek te gaan naar wie je bent als persoon. Anderzijds vind je vandaag meer blogs, boeken en websites dan ooit die je kunnen helpen om jezelf beter te leren kennen en je zelfvertrouwen te boosten.

Lezen kan je nieuwe inzichten geven in het leven, je helpen inzien dat je niet alleen bent, motiveren om jezelf nog liever te zien en zo veel meer. Het kan nieuwe deuren openen en je wat meer rust geven in je hoofd.

Maar doordat er zo veel verschillende boeken zijn, wordt het soms moeilijk om door de bomen nog het bos te zien! Om het je wat makkelijker te maken, geven we je hier onze top 3.

1) De edele kunst van not giving a f*ck -  Mark Manson

Ik ben een grote fan van Mark Manson, hij brengt de nodige humor waardoor het aangenaam en niet al te heftig is om te lezen! Dit boek leert je kiezen waar je om wil geven en waar je tijd aan wil besteden. Het is absoluut normaal om niet om alles te geven of alles te kunnen doen. Daarnaast geeft het boek je ook inzichten van hoe je met fouten kan omgaan zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Het gaat in op moed en zelfvertrouwen en laat je met wetenschappelijke onderbouwing zien waar de informatie vandaan komt zodat je zelf een eerlijk oordeel kunt vormen.

Wil jij graag sterker in je schoenen staan? Dan kan dit een goed boek voor je zijn!

2) De kunst van het ongelukkig zijn - Dirk De Wachter

Geluk in het leven, dat is waar we naar op zoek gaan. Volgens Dirk De Wachter is dit geen evidente zaak meer aangezien we zo veel hoogtes tegenkomen dat het ware geluk nauwelijks nog zichtbaar is. Zonder die vele hoogtes val je in een leegte omdat de essentie van het geluk verloren is gegaan. We worden zelf ook continu omringd door de hoogtes van anderen waardoor velen worstelen met een lager zelfvertrouwen aangezien we die hoogtes niet altijd in ons eigen leven terug vinden. Social media is hier volgens Dirk De Wachter de grote boosdoner van.

Dirk De Wachter legt in dit boek bloot wat geluk nu echt zou moeten zijn, Hij geeft aan het geluk te zoeken in de kleine dingen. Dit boek zal je kunnen ondersteunen en je wegwijs maken in de zee van hoogtes waar we nu in leven. Je mag en kan ongelukkig zijn, je mag en kan een slechtere dag hebben en dat is oké.

Wil jij graag beter met je "laagtes" omgaan? Lees dan zeker dit boek.

3) Unf*ck yourself - Gary John Bishop

Dit boek geeft je een andere kijk op de beperkingen die je tegenkomt in het leven. Het is gemakkelijk om je beperkingen toe te schrijven aan externe factoren terwijl we zelf ook vaak een bepalende factor zijn. Zelfs als het werkelijk onze fout niet is, is er nog steeds een manier om onze beperkingen op te heffen. Het boek geeft je de tools om met alle tegenslagen om te gaan en de dingen aan te pakken, startende bij jezelf. Of het nu gaat om falen, verlies, je gezondheid of andere problemen die buiten je bereik liggen, dit boek zal je wegwijs maken in een wereld waar je je eigen krachten leert kennen en je zelfvertrouwen groter wordt. Het leven kan weer iets gemakkelijker worden door in jezelf te geloven en je beperkingen opzij te zetten.

Voel jij dat er meer in jezelf zit maar dat je beperkt bent? Dan is dit boek iets voor jou.

Naast lezen, kan praten met een psycholoog of psychotherapeut je ook helpen om op zoek te gaan naar jezelf en je zelfbeeld te verhogen. Weet je niet hoe deze te vinden? Via bloomup.org kan je snel en veilig gematcht worden met een online therapeut.